joi, 22 octombrie 2009

Contabilitatea la restaurante si catering

FIRMA DE CATERING achizitia marfii % = 401 301 302 4426 achizitia mafii care nu se prelucreaza % = 401 381 371 4426 vanzare ( facturare 411 = % 701 - prod finite 704 deplasare / transport 707 - marfuri neprelucrarte 4427 tva obtinerea de produse finte 9 mancarurilor ) 345=711 descarcarea gestiunii 711=345 descarcarea gestiuni de materii prime 601=301 descarcarea gestiunii de materii consumabile 602=302 descarcarea gestiunii de marfuri neprelucrate 607=371 ATENTIE RESTAURANTUL / FIRMA DE CATERING NU ARE PRODUCTIE NETERMINATA La sfirsitul lunii contul 345 trebuie sa aiba soldul O Descarcarea gestiunii de materii prime se face pe baza proceselor verbale intocmite la receptionarea produselor finite NU uita SA INTOCMITI NIR in momentul in care incarcati restaurantul cu produsele obtinute si sa intocmiti nota de transfer intre bucatarie si linia de servire ( restaurant ) , acelasi lucru pentru magazie RESTAURANTUL Evidenta contabila la restaurante implica doua abordari. Contabilitatea vinzarilor cu amanuntul in restaurante Este o contabilitate simpla ca pentru orice marfa vinduta cu amanuntul.Nota contabila este clasica. Aici intra produsele vindute asa cum sunt cumparate (bauturile la sticla, tigarile, etc) Intrarea de marfa 371=% 378 4428 401 4426=401 Iesirea de marfa (vinzarea) 411=% 707 4427 5311=411 sau 5311=% 707 4427 Descarcarea de gestiune %=371 378 4428 607 Contabilitate bucatarie / bar Aici intra alte elemente produse in bucatarie si bar (mincaruri, coctailuri, etc) Achizitia de materii prime si materiale. In situatia de mai jos evidenta gestiunii de materii prime si produse finite este tinuta la pret de achizitie. %=401 301 4426 Productia in sine 601=301 345=711 Vinzarea de produse finite: 411=% 701 4427 sau 5311=% 707 4427 Descarcarea gestiunii de produse finite 711 =345