sâmbătă, 1 august 2009

PFA la ONRC

Prin OUG nr.44/2008, întreaga procedură de autorizare a persoanelor fizice a fost atribuită ONRC. Astfel, comercianţii care se vor constitui într-una din formele prevăzute de OUG nr.44/2008 (PFA, Intreprinderi individuale şi Intreprinderi familiale) vor completa la sediile oficiilor teritoriale ale registrului comerţului, formularele special tipizate şi declaraţiile aferente înregistrării activităţii.

Actualizarea obiectului de activitate - CAEN Rev. 2

Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC) informeaza comerciantii ca, in sedinta din 25.02.2009, prin H.G. nr. 185/2009, Guvernul Romaniei a prelungit termenul prevazut la art. 8 alin. (2) din H.G. nr.322/2008 privind acordarea de facilitati pentru actualizarea obiectului de activitate potrivit Clasificarii activitatilor din economia nationala - CAEN Rev. 2 Astfel, obiectul de activitate potrivit CAEN Rev. se poate actualiza gratuit, pana la 01.03.2010. H.G nr. 322/2008 instituie scutirea de taxele prevazute pentru actualizarea obiectului de activitate si emiterea noului certificat de inregistrare, sumele aferente gratuitatilor urmand a fi suportate din bugetul de venituri si cheltuieli al ONRC. Hotararea Guvernului a intrat in aplicare odata cu publicarea in Monitorul Oficial, nr. 123 din 27 februarie 2009, venind in sprijinul mediului de afaceri, asigurand un flux simplificat al documentelor si scurtand timpul de depunere si asteptare la ghiseu. Documentele necesare pentru inregistrarea in registrul comertului a actualizarii obiectului de activitate sunt urmatoarele: - Cerere de actualizare a obiectului de activitate conform CAEN Rev. 2 (original) ; - Certificatul de inregistrare, in original; - Daca este cazul, imputernicire speciala sau avocatiala pentru persoanele desemnate sa indeplineasca formalitatile legale (original) ; - Dovezile privind plata tarifelor legale pentru transmiterea documentelor prin posta (daca se solicita transmiterea documentelor prin posta).

Modele de management

CAPITALISM TRADITIONAL Ai doua vaci. Vinzi una si cumperi un taur. Cireada se inmulteste iar economia prospera. Le vinzi si iesi la pensie cu castigul. COMPANIE AMERICANA Ai doua vaci. Vinzi una si o fortezi pe cealalta sa produca lapte cit pentru patru.Vinzi optiuni la Bursa din NY. Esti surprins cand vaca moare.Onoruri militare.Importi din China 2 vaci...cu un credit subprime. COMPANIE FRANCEZA Ai doua vaci. Faci greva pentru ca doresti sa ai trei vaci. Mai arzi 1000 de masini la periferia Parisului asa ca protest pentru drepturile minoritatilor,ca e la moda.Revendici o vaca de la Stat. COMPANIE JAPONEZA Ai doua vaci. Le reproiectezi astfel incat sa fie de zece ori mai mici decat o vaca obisnuita si sa produca de douazeci de ori mai mult lapte. Apoi creezi imagini animate inteligente ale vacii, numite Cowkemon, si le promovezi la scara globala sub forma de guma de mestecat. COMPANIE GERMANA Ai doua vaci. Le reproiectezi astfel incat sa traiasca 100 de ani, sa manance o data pe luna si sa se mulga singure.Le numesti Obervach BMW. COMPANIE BRITANICA Ai doua vaci. Amandoua sunt declarate nebune. Declari Criza Financiara in US. COMPANIE ITALIANA Ai doua vaci, dar nu stii unde sunt si nici nu te intereseaza. Pleci in pauza de pranz la Milano. COMPANIE RUSEASCA Ai doua vaci. Le numeri si afli ca ai 5 vaci. Le numeri din nou si afli ca ai 4,2 de vaci. Le numeri din nou si afli ca ai 7 vaci. Te opresti din numarat vaci (temporar) si deschizi o alta sticla de vodca. COMPANIE ELVETIANA Ai 5000 de vaci, dintre care nici una nu-ti apartine. Facturezi celorlalti cheltuieli de depozitare.Cumperi cacao din Bolivia si lapte din Rusia si vopsesti in mov o vaca. COMPANIE INDIANA Ai doua vaci. Te inchini la ele, iti faci freza si te apuci de cantat. COMPANIE CHINEZA Ai doua vaci. Ai 300 de oameni care le mulg. Declari somaj zero, productivitate bovina inalta si arestezi reporterul care a publicat cifrele.Urmarea:executie publica pe un mare stadion din Pekin. COMPANIE ROMANEASCA Ai 6 vaci, costuri cat de 10 plus unul forfetar la nivelul a 10 vaci, mulgi doar 3, alergi bezmetic printre ele, mai aduci personal(nepoti ,nepoate,cumnati,veri,etc) pentru alte 5,ai 17 controale de la diferite entitati ale statului,amenda ca nu ai casa de marcat,dai faliment(?) si dai vina pe boul de sus.