-Diferenţa între socialism şi fascism este superficială şi pur formală
-Fascismul şi comunismul nu sunt antipozi politici, ci două bande rivale care se luptă pentru un acelaşi teritoriu.
-In ambele sisteme cei săraci sunt înrobiţi, iar cei bogaţi sunt expropriaţi în favoarea clicii de la putere.
-Etatismul se bazează pe principiul colectivist că individul este un sclav al statului.
-Problema de bază este nu dihotomia "bogat - sărac", ci "stat - individ", sau drepturile individuale — guvern totalitar, adică capitalism socialism.
-Unul dintre argumentele utilizate pentru justificari este că "drepturile impun îndatoriri". Îndatoriri — faţă de cine? şi impuse — de cine?.Acest argument implică ideea că drepturile sunt un cadou din partea statului şi că cetăţeanul trebuie să se revanşeze oferindu-i ceva (impozite,taxe,libertatea,votul,viata) în schimb.
-Sistemul politico economic ideal este capitalismul "laissez faire". Acesta este un sistem în care oamenii au de-a face unii cu alţii nu ca victime şi călăi, nici ca stăpâni şi sclavi, ci prin intermediul schimbului liber şi voluntar în interesul lor reciproc. Acesta este un sistem în care nimeni nu poate obţine valori de la alţii prin recurgerea la forţa fizică şi nimeni nu poate iniţia folosirea forţei fizice împotriva altora. Guvernul acţionează numai ca un poliţist care protejează drepturile omului; el foloseşte forţa fizică numai ca răspuns şi numai împotriva celor care iniţiază folosirea ei, cum ar fi infractorii sau invadatorii din afară. Într-un sistem capitalist total, statul şi economia trebuie să fie (dar istoriceşte n-au fost încă) complet separate, în acelaşi fel şi pentru aceleaşi motive ca şi separarea între stat şi biserică.
-Conceptul de "drepturi individuale" este fie eludat, fie deformat, fie pervertit şi este arareori discutat, ceea ce conduce indubitabil catre etatism.
-Dat fiind că "societatea" nu există ca entitate, căci societatea este doar un număr de persoane individuale, rezulta, în practică, că cei ce sunt dispensaţi de respectarea legii sunt conducătorii societăţii; supunându se numai ritualurilor puterii, ei pretind putere absolută şi supunere oarbă, pe baza principiului implicit "binele este ceea ce este bine pentru societate (sau pentru trib, rasă, naţiune), iar edictele conducătorului sunt vocea acestora pe pământ".
joi, 20 ianuarie 2011
Declaratii trim IV 2010
Pentru perioada 1 ianuarie - 30 septembrie 2010 (perioada este analizată ca perioadă fiscală separată)
- termen de depunere 101 la 25 februarie 2011
Pentru perioada 1 octombrie-31 decembrie 2010 aveti doua posibilităţi:
-termen de depunere 101 la 25 februarie 2011 ceea ce presupune ca la trimestrul IV, NU depuneţi declaraţia 100.
-termen de depunere 101 la 25 aprilie 2011 ceea ce presupune să depuneţi la trimestrul IV declaraţia 100 cu aceleaşi sume (şi contribuţii bugetare ca la trimestrul 3, şi anume cu impozitul minim sau,dupa caz, impozitul pe profit daca a fost mai mare decat impozitul minim) la 25.01.2011
Potrivit prevederilor art. 34 alin. (16) si (17) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal astfel cum a fost modificat si completat prin OUG nr. 87/2010, procedeaza la definitivarea impozitului pe profit datorat diferentiat pe cele doua perioade fiscale, 1 ianuarie 2010 - 30 septembrie 2010, respectiv 1 octombrie 2010 - 31 decembrie 2010, contribuabilii care, pana la data de 30 septembrie 2010 inclusiv, au fost obligati la plata impozitului minim.
Prin urmare, contribuabilii obligati la plata trimestriala a impozitului pe profit in conformitate cu prevederile art. 34 alin (1) lit. b) si care, in perioada 1 ianuarie - 30 septembrie 2010 au datorat impozit minim cel putin intr-un trimestru depun declaratia privind impozitul pe profit pentru cele doua perioade ale anului 2010.
In conformitate cu prevederile art. 34 alin (18) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, "pierderea fiscala inregistrata in cele doua perioade aferente anului 2010 se recupereaza potrivit prevederilor art. 26, perioada 1 octombrie-31 decembrie 2010 fiind considerata an fiscal in sensul celor 7 ani consecutivi".
Contribuabilii care in perioada 1 ianuarie - 30 septembrie 2010, ca urmare a efectuarii comparatiei impozitului pe profit cu impozitul minim au datorat, in cele trei trimestre, impozit pe profit, depun declaratia privind impozitul pe profit pentru intreg anul 2010.
In aceasta situatie, pierderea fiscala anuala, stabilita prin declaratia de impozit pe profit, se recupereaza in conformitate cu prevederile art. 26 alin (5) din Codul fiscal, din profiturile impozabile obtinute in urmatorii 7 ani consecutivi, la fiecare termen de plata a impozitului pe profit, potrivit prevederilor legale in vigoare din anul inregistrarii acesteia.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)