joi, 14 aprilie 2011

Au scazut penalitatile de intarziere la plata obligatiilor fiscale

Legea nr. 46/4.04.2011 publicata in MO nr. 245/7.04.2011 privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 39/2010 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala


- Nivelul dobanzii este de 0,04% pentru fiecare zi de intarziere si poate fi modificata prin legile bugetare anuale.

Atentie:in vigoare din 10 aprilie 2011

Achizitii de la persoane fizice

Se foloseste la aprovizionarea de bunuri de pe piaţa ţărănească, de la producătorii individuali sau de la alte persoane fizice, în momentul achiziţiei.

Click pe titlul de mai sus pentru formular si explicatii.

Imprumut societate de la asociati

O societate comerciala are nevoie de un imprumut in numerar din orice sursa,inclusiv de la asociati.Aveti insa nevoie de un contract de imprumut.Click pe titlu pentru a prelua un model valabil pe 2011.
Imprumut asociati:
5311-4551.asociat X (analitic distinct)
Restituire imprumut asociatilor:
4551.asociat X - 5311
Click pe titlu.

Registrul numerelor de inventar

Click pe titlu...

Planul de conturi-OMF 3055/2009

Poate va este util...click pe titlul de mai sus!
A se retine: ca urmare a modificarii legii contabilitatii,firmele cu cifra de afaceri si active sub 35.000 de euro beneficiaza de un plan de conturi simplificat,redus la 50 de conturi.Aceste societati v-a depune numai bilant anual nu si cel semestrial.Bilantul anual v-a cuprinde bilantul propriu-zis si Contul de Profit si Pierderi,fara anexe.

Aceste entitati nu vor mai intocmi cinci situatii financiare, ci doua, un bilant si un cont de rezultate simplificate, nu vor mai intocmi situatia fluxurilor de numerar sau a modificarii capitalului si notele explicative.

Evidenta contabila poate fi condusa de orice absolvent de studii superioare economice,pe baza de conventii civile.Responsabilitatea pentru tinerea contabilitatii incumba administratorului si persoanelor care tin contabilitatea ,semnarea situatiilor financiare cu sistem simplificat se va putea face de catre persoane fizice cu studii economice superioare.
A se vedea si    Noua lege a contabilitatii