joi, 4 februarie 2010

Declaratia 050 (domiciliul fiscal)

Declaratia se depune în cazul în care domiciliul fiscal este diferit de domiciliul sau sediul social, ori în cazul în care contribuabilul îşi schimbă domiciliul fiscal declarat anterior. Se depune la organul fiscal în a cărui rază teritorială se află noul domiciliu fiscal şi va fi însoţită de documente care să facă dovada deţinerii sau ocupării legale a spaţiului pentru noul domiciliu fiscal. Se completează într-un singur exemplar.

Ce este domiciliul fiscal ?

Conform codului de procedura fiscala prin domiciliu fiscal se intelege :

- pentru persoanele fizice: domiciului legal sau adresa unde locuiesc efectiv;

- pentru persoanele care efectueaza activitati independende sau desfasoara profesii libere – sediul activitatii sau locul in care se deruleaza activitatea principala;

- pentru persoanele juridice : sediul social sau locul unde se exercită gestiunea administrativă şi conducerea efectivă a afacerilor ( în situatia în care acestea nu se deruleaza la sediul social declarat;

- pentru asocierile şi alte entităţi fără personalitate juridică, sediul acestora sau locul derularii activitatii principale.

Nota: Daca domiciliul fiscal nu se poate stabili potrivit celor mentionate anterior, domiciliul fiscal este locul în care se află majoritatea activelor.