miercuri, 5 ianuarie 2011

Formularul 112 - formularul minune

Pe site-ul ANAF este prezentat, conţinutul Formularului 112 DECLARAŢIA PRIVIND OBLIGAŢIILE DE PLATĂ A CONTRIBUŢIILOR SOCIALE, IMPOZITULUI PE VENIT ŞI EVIDENŢA NOMINALĂ A PERSOANELOR ASIGURATE, ce urmează a fi depus la ghişeele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală sau la ghişeele acreditate de Ministerul Finanţelor Publice. Formularul va putea fi completat, semnat şi transmis prin mijloace informatice.
Vizitati:
http://www.anaf.mfinante.gov.ro/public/wps/portal/ANAF

■ Proiectul prezintă şi documentul intitulat MACRO-PROCESE DECLARATIE D112, referitor la pregătirea, preluarea (depunerea) şi validarea Declaraţiei D112. Astfel, sunt oferite declarantului două metode de lucru, respectiv:
 1 "Generare Automată" prin programe proprii a fişierului XML - pentru cei care dispun de sisteme informatice pentru gestiunea resurselor umane şi salarizare;
2 "Introducere Date" în programul de asistenţă (furnizat de MFP) - metodă recomandată celor care nu dispun de sisteme informatice şi au până la 50 de angajaţi (peste 80%).

Model de declaratie 112 . Noul formular nu este complicat deloc, el cuprinde trei anexe, doua pentru anagajator si una pentru asigurat.

Termen de depunere declaratia 112 - Lunar, pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei pentru care se datorează impozitul pe venit şi contribuţiile sociale.

Pana la 1 iulie 2011 se depune:
- la ghiseu , situatie in care trebuie sa aveti anexa 1 semnata si stampilata, celelalte informatii trebuie puse pe discheta, CD sau stick.
- online pe portalul e-Romania

model formular 112 download, descarca de pe site anaf decl 112 in format pdf:
static.anaf.ro/static/10/Anaf/declunica/Declaratiaunica.htm